Alla inlägg under januari 2007

Av H - 14 januari 2007 14:02

jag sitter här och sneglar på världen. den bara är jag ser att de som har hänt i historien. jag skulle kunna gå in och titta och ta på dessa händelser. de ligger där som fragment över en dold historia. som om varje nanosekund har memorerats och lämnat ett avtryck. lämnat sitt spår. så där ser jag mig själv- när jag tittar ut mot världen och när den tar emot mig. jag ser mig växa upp i denna stora minnes brunn. så vad är då tiden? det är inget som vi kan ta p men vi kan erfara de. tiden är något som ligger framför oss oh som vi kan lämna intryck i. ti kan tänka oss den och vi anpassar oss dagligen till den. Tiden omvänder fler än sanningen.Thomas Paine

Av H - 13 januari 2007 23:41

jag gillar inte det här med tentor, det är inte alls min stil. jag blir nervös redan en vecka innan med magknip och stress huvud. det är inte alls bra. jag måste försöka träna bort det, annars kommer de att sänka mig ocn mina studier. att inte kunna ta sig igenom en tenta utan lite panik är inte bra.just nu så lever jag i ett organiserat kaos. jag har min sista tenta på osdag och ca 40 instuderingsfrågor kvar som vi har fått till kursen. tentan kan nog bli så svår och jobbig att jag tror att jag skall bli tokig. men det är bara att fokusera, spara in på sömnen och köra på. jag måste igenom helvetet. annar så har jag som ni säkert förstå mina dagar fram till onsdag räddade med allt jag skall göra. för er som undrar över symoliken i denna blogg så kan jag säga att den heter spisa ribb för att det heter min kaffeservis som är designad av Stig Lindberg för Gustavsberg 1955. den lanserades på sommaren under H55 utställningen. (han hade till samma mässa ritat loggan, för den som är intresserad) annledningen sedan till att jag kallar bloggen för mina ögonstenar är att när Stig Lindberg gjorde fajans föremål som han tyckte mycket om så visade han detta genom att rita dit ett öga i botten. det var alltså hans ögonstenar. och så skall denna bloggen också bli, en samling ögonstebar fast mina och inte Stig Lindbergs.

Av H - 12 januari 2007 23:56

idag har jag haft min sista föreläsning i metafysik. jag måste erkänna att det var trist. jag håller på att bli sentimental. den här terminen har varit mycket blandad, på det filosofiska planet. som helhet måste jag säga att två tråkiga kurser, tyvärr har, dragit ner helheten till en endast okej nivå. det är lite tråkigt för att jag hade velat känna att jag hade fått mer ut av den gångna terminen. samtidigt så har jag blivit mer övertygad om att jag gillar praktisk mer. det hade ju varit lite jobbigt att tycka like mycket om båda. jag menar vilken skall jag då läsa mest av? det som är det jobbiga med teoretisk filosofi tror jag är att den är lite svår att komma in i. inte för att den är flummig (filosofins störrsta fördom) eller för att den är extra svår, utan för att den är så bred och svårsmält. istället för att ta få saker på djupet finner vi här många ytliga teorier som ibland är ganska tekniska. det är det som är problemet. det blir lite som att svälja en trög sirap och inte veta vart man skall börja, för att den är svårsmält. än en gång så saknar jag kvinnorna innom filosofin. de har lyst lika mycket med sin frånvaro som förra terminen. tråkigt tycker jag. filosofin skulle behöva fler kvinnor, en större mångfald skadar aldrig. men idag på och efter föreläsningen så hände det som jag inte trodde skulle hända. jag tyckte att det var trist att terminen var slut. min sista föreläsning. även om jag saknar praktisk så känndes det trist i magen. jag vet inte hur jag skall tolka de.. som att jag inte skall lägga teoretisk på hyllan eller som om att det är ett tecken på att jag skall läsa mer teoretisk? oavsett så kommer praktisk i första hand. men med tanke på att teoretisk tydligen skall ändras radikalt till våren 2008 så tror jag att det kan finnas en möjlighet att jag kommer tillbaka. beroende på vem som skall undervisa i logik. jag kan bara inte fatta hur denna twist kunde inträffa på denna terminen? jag tror att jag belev förtrollad av att tänka mig att mitt liv kunde sett helt olikt ut emot vad det gör i en annan värld...

Av H - 11 januari 2007 21:19

i en annan värld lång lång bort så har jag en tvilling. min tvilling är lik mig på många aätt men ändå så är vi inte identiska. hon lever i en liknande värld som min med fyra dimentioner. det här med möjliga världar är skrämmande. så har en dag till gått. jag har fortfarande panik över min folkhögskola ansökan. orden blir bara konstiga och det känns inte som om jag pratar om mig. men men, jag skall skriva den klar i helgen.

Av H - 10 januari 2007 23:07

ibland är det så jobbigt att ha en massa valalternativ. jag merat, varför valde jag att lösa teoretisk filosofi? det var så här med facit i hand inget så himla klokt val. men jag lär av mina misstag så nu kommer jag inte att göra det fler gånger. på lunds universitet finns det FÖR många bra kurser att välja mellan. just nu så blev jag jätte sugen att läsa juridisk introduktionskurs som sommarkurs och läsa vetenskaplig grundkurs och praktisk filosofi 21-40 på filosofen i stället.. problemet är bara att det är två 20 poängskurser!! jag vet inte riktigt vad jag skall göra åt mitt lilla i-lands-problem. jag får dra till syo imon och prata lite med henna, jag måste ändå ha ett studieintyg på mina pågående kurser. från de ena till det andra så vill jag så himla mycket ha en D80. jag sitter här och funderar på när jag skall ge mig en sån i present.. den e dyr, den e snygg men framföallt så är den inte PLASTIG.. ibland så undrar jag vad det är som skapat världen. vad det är som gjort den till det som vi alla erfar, om vi nu kan se världen. det är inget som vi kan ta förgivet. (ibland önskar jag oxå att jag inte funderade så mycket..) jag har dubbelföreläsning imon. det betyder att jag kommer att vara död när jag kommer hem klockan halv sju. det skall handla om möjliga världar. jag tror att det kan bli sjukt spännande. nu skall jag renskriva lite anteckningar ch sedan skall jag försöka läsa min jobbiga metafysik bok. sen så skall jag sova.GODNATT!

Av H - 10 januari 2007 10:53

nu har jag snart ett stress objekt ute frpn min stresshimmel. jag har skrivit 5824 tecken inklusive blanksteg på min hemtenta i designteori och nu så tror jag att det får vara nog, jag orkar inte mer. har inte lust att sitta och mecka mer med den. tänk om jag hade fått en krona för varje tecken som jag skrev... de hade vatt fett... jag skall åke till lund idag klockan ett och ha övning med lennart, jag har varit en kass student och inte ens löst texten. de e inte bra. jag skall läsa på vägen dit. nu skall jag gå och dricka lite kaffe och fika med den delen av min familj som är hemme. ha de. jag återkommer nog senare med lite mer djupsinniga tankar. bra att någon uppskattar dem...

Av H - 9 januari 2007 23:33

jag tror att det här med blogg är beroendeframkallande. de e inte bra för att jag är en person som gillar att skriva av mig lite nu och då.. men men jag skall nog klara det utan att bli bloggberoende. om jag skulle bli det så kan jag nog starta en stödgrupp med ida.. vad tror du om de?nu är jag snart klar med min hemtenta. jag vet inte om jag skall sitta med den mer i kväll så att jag bara kan korekturläsa den sen nån annan dag. jag har ca 1000 tecken kvara tt skriva, vilket inte är mycket kan jag säga. idag har jag tänkt mycket på filosofin och på vad mina snart två terminer då har gett mig. filosofin ger mig lugn (när det inte är FÖR svårt, vilket det är ibland). filosofin var inget förgivet, den vill försöka reda ut varför allt är som det är och hur vi skall förhålla oss till omvärlden. jag har ofta känt mig så konstig, så lostad, har ofta hört att jag inte tänker som lala andra. om dt finns en sak som filosofin har överbevisat mig om så är det just att det finns inget fel och rätt i att tänka, saken ör bara att vi skall kunna ge goda skäl för det och att det skall vara bra argument bakom.

Av H - 9 januari 2007 21:36

ja ida de kan jag nog inte tacka nej till men det kan inte bli denna veckan.. jag har en helt galen kursare. han har en Canon 400D. jag vill ha en Nikon D80. jag fick fota med den. lite plastig. nej de var en underdrift, jätteplastig och inte riktigt det där härliga ljudet som en systemare skall ge.. inget för mig.. jag gillar nikon. nu så vill jag ha snö. ha tröttat på detta blåande.. och rednande..

Ovido - Quiz & Flashcards