Alla inlägg under maj 2007

Av H - 5 maj 2007 17:23

idag när jag läste igenom min uppsats drabbades jag at en känsla av tvivel, kommer den att hålla? är den tillräcklig? blir jag motsägelsefull? har jag gjort Luban och co rättfärdiga?


sedan så tänkte jag på om det fanns något som jag direkt skulle vilja ändra och det tror jag inte att jag vill så därför får uppsatsen i stora drag vara som den är. skall bara in och ta ett snack med dan om den på måndag..  

Av H - 5 maj 2007 02:18

sju sidor senare och mycket lite sömn och mycket tankar och själkritiska tankar så tror jag att jag snart är klar med min uppsats. imon skall jag göra de sista bearbetningarna och fila på den för att göra den perfekt. söndagen skall oxå ägnas till de. jag måste erkänna att jag tycker att detta känns super nervöst. skall åka på handledning på måndag och disskutera lite allmänt. skall dock sova nu. GODNATT!!

Av H - 4 maj 2007 23:29

tryggve hade fått ett år att leva. 365 dagar. detta var för några veckor sedan och far var och hälsade på honom idag, nu rör det sig om dagar, timmar. han somnade då och då och var så smal så att ögonen stack ut. tror inte att han kommer att fyla 65 år. tryggve var en ärlighetens man som satt och drack kaffe i våg trädgård i timmar. allt hen berättade var detaljerat, nästan för mycket ibland. jag kommer att sakna tryggve.


tryggve dog i cancer - denna jävla sjukdom som sakta men säkert äter sig igenom kroppen för att till sist ta makten över den. efter prat hemma verkar det som att jag kommer att få en vaccination mot livmodercancer - och jag måste säga att jag hoppas att det kan ordnas. far sa att om man kan minska risken så att man slipper att bli som tryggve så skall man göra de. pengar spelar ingen roll. jag hoppas verkligen att det blir av för att min värrsta mardröm är att få cancer. bara att tänka på det kan få mig att känna ett tryck över bröstet och svårt att svälja. att bli så maktlös att man inte fungerar. att dö. jag får paniiiiik. 


idag har britten kommit hem från sina sex veckor i etiopien och den lila byn aira. hon har jobbat som läkare. hon var lite brun och hade gått mer kraftigt, jag blir nästan rädd. skall bli kul att se hennes bilder även om jag tror att de innehåller mycket blod, var och diverse.


avslutningsvis vill jag säga: GRATTIS IDA!! logoped nästa!! jag är så himla glad för din skull. du är nu säkrad en plats. jag läste oxå i veckan att inom logopedyrket så är det balans på arbetsmarknaden och de är ju alltid bra. 

Av H - 2 maj 2007 23:46

vad är den perfekta uppsatsen? vilka delar är de viktigaste för att den skall komma ut ur min hjärna, ner på tangenterna och ut på pappret?


jag vill skapa den pefekta uppsatsen. men det är jättesvårt. tycker att alla meningarna börjar se hemska ut. vill snart bara skita i de. fan, jävla, helvetes uppsats!!! (det var omoget sagt) 



Av H - 2 maj 2007 12:17

ja gubben heter så. superjobbigt namn att stava. han kommer att vara en av huvudgubbarna i min uppsats som skall handla om om terrorism alltid kan orättfärdigas utifrån männskliga rättigheter. jag tycker inte de även om jag hade önskat att det var så.

Av H - 1 maj 2007 00:22

de senaste dagarna har ord som TBE och fästingar florerat allt oftare i tidningarna. det har varnats för denna sjukdom och läkaren i artikeln förespråkar en vaccinering.


TBE är en sjukdom som idag är obotlig om den väl har fätt sitt fäste. de som smittats kommer att bli "kokko" och får med störrsta sannolikhet spendera resten av livet i sängen eller på sjukhus. bäraren till denna sjukdom är fästingen. den är lömsk.


det som är en lugnande sak med TBE är att man kan vaccineras. jag är vaccinerad sedan ca 10 månader tillbacka och jag behöver inte oroa mig. skall snart ha min sista spruta och sedan så skall jag ha en vart 3 år för ett totalt skydd.det som är en stor baksida med vaccinet är att de är dyrt och inte subventionerat av sjukvården. 


personligen anser jag att fördeöarna uppväger nackdelarna. jag kan dock tycka att det är synd att inte sjukvården inser att kostnaden att vaccinera uppväger de kostnader som det kostar att behandla sjukdomens följder.


jag tänker likadant beträffande livmodercancervaccinet: skall jag eller skall jag inte? är det värt kostnaden? är skyddet totalt?


innerst inne plågas jag av att vaccin har blivit en kostnadsfråga..  

Ovido - Quiz & Flashcards