Alla inlägg under januari 2009

Av H - 15 januari 2009 23:53

tentan är så gott som klar. skall stiga upp vid 8 imon för att kolla över de sista detaljerna. korrekturläsa och sedan ligger allt i herr Davids händer. hoppas innerligt att jag slipper att kompletera och att han inte tycker att jag är störd. det fanns innga direkt tydliga betygskriterier och det är de som stressar mig lite. än mer oroande är att jag aldrig har skrivit en tenta på kandidatnivå. hackar nästan tänder av rädsla. nä, nu får jag sluta men att oroa mig för saker som kanske aldrig händer. det är bara tiden som kan utvisa tentans svagheter respektive styrkor.


är vi fria? jag måste ärligt takat svara: jag vet inte. determinismen vill jag inte tro på för att då kan jag lägga mig ner och dö. att jag inte skulle kunna ens om jag ville påverka saker och ting får mig att må psykiskt dåligt. om determinismen skulle, mot all förmodan, visa sig vara sann då skulle alla tankar jag hade som barn om frihet vara borta. problemet är när jag skall tänka på alla små mellanvägar som finns mellan de totalt fria och det totalt ofria. det liksom hakar upp sig. reultat: jag vet varken in eller ut. 

Av H - 15 januari 2009 09:42

vad ska jag säga. denna tentan är konstig. den får mig att känna mig som en atom hög som inte kan styra mina rörelser. det är en konstig känsla. nu väntar slutspurt. imon skall den korrekturläsas och sedan sändas iväg. jobb i helgen och sedan välbehövd ledighet..

Av H - 14 januari 2009 22:27

denna tentan är konstig. det finns liksom ingen fråga. det oroar lite. skapar oreda i min hjärna. jag vill ha strukur. jag är inte så bra på att vara så där fyndig och analytiskt när jag inte riktigt vet vad som efterfrågas. men men.. tuta och kör. bära eller brista. det är bara att fortsätta.

??

Av H - 14 januari 2009 13:06

jag måste faktiskt vila och sedan fatta vilktiga beslut. jag vill ju faktiskt inte bo i ystad.. nu kan jag inte fatta var den iden kom från.. Malmö here I come! =)

G!

Av H - 13 januari 2009 23:06

nu är jag på G med tentan. skrivit 2 sidor eller nått. det är liksom ingången som är det kluriga.


nu känns det lite bättre. får se hur länge jag är uppe ikväll.. 

Av H - 13 januari 2009 09:03

finns jag?

efter en god natts sömn sitter jag här för att knåpa ihop något vettigt inför dagens obligatoriska seminarium. ämnet är om det överhuvudtaget finns en fri vilja. eller är allt kanske bara determinerat. 


i magen skapas det en olustig kännsla.. tänk om jag bara är en Matrix-maskin? tänk om jag bara tror att jag känner en massa saker för att jag tror att de har att göra med tidigare val och att allt bara är planerat?


tänk på alla depprimerade människor eller de som lider av psykiska sjukdomar om de skulle få veta att allt var determinerat? då tror inte jag att de skulle bli lyckligare utan snarare tvärt om. 


jag tror att vi ha en fri vilja. anledningen är att annars faller hela min syn på vad iden med livet är. om vi ä ofria vad har vi då att leva för?


ja det var en lite morgonfundering. 

Av H - 12 januari 2009 21:54

jag gråter en skvätt. spänningar måste liksom ut. konstaterar min trötthet och uppgivenhet. duschar. konstaterar att jag har pms. mår som en konsekvens av det illa och vill kräkas. ögonen känns varma av feber. tittar på galan några minuter för att skingra tankarna. jag skrattar lite. mor och jag pratar i väntan på plattången. jag pustar lite och säger att jag är ledig i nästa vecka. varken jobb eller skola inplanerat som det ser ut nu. hon säger att det kan jag nog behöva. jag har varit så arg den senaste tiden. jag kan inte annat än att hålla med. när jag är trött blir jag frustrerad över saker som jag inte kunnat bry mig om för att jag har haft annat omkring mig. perfektionisten innom mig straffar istället för att berömma. jag är ond mot mig själv. kan inte förstå varför. istället för att vila ut för att kunna ta en massa viktiga beslut är jag en orättvis fan som inte vill svika. varken mig själv eller alla andra omkring. i min kamp att inte svika sviker jag mer och försummar både mig själv och alla andra. förlåt. det är nog inget fel på mig. jag analyserar bara mig själv när jag är trött.

Av H - 12 januari 2009 17:19

över en kopp kaffe pratar vi om saker som vi måste prata om. min flytt och var jag skall bo. alla är sansade. tillockmed jag. ystad vs malmö. för vs nackdelar. jobb vs studier. tyvärr tror jag att malmö blir för dyrt.. kanske blir ystad det kvarvarande alternativet..

Ovido - Quiz & Flashcards