Alla inlägg den 15 januari 2009

Av H - 15 januari 2009 23:53

tentan är så gott som klar. skall stiga upp vid 8 imon för att kolla över de sista detaljerna. korrekturläsa och sedan ligger allt i herr Davids händer. hoppas innerligt att jag slipper att kompletera och att han inte tycker att jag är störd. det fanns innga direkt tydliga betygskriterier och det är de som stressar mig lite. än mer oroande är att jag aldrig har skrivit en tenta på kandidatnivå. hackar nästan tänder av rädsla. nä, nu får jag sluta men att oroa mig för saker som kanske aldrig händer. det är bara tiden som kan utvisa tentans svagheter respektive styrkor.


är vi fria? jag måste ärligt takat svara: jag vet inte. determinismen vill jag inte tro på för att då kan jag lägga mig ner och dö. att jag inte skulle kunna ens om jag ville påverka saker och ting får mig att må psykiskt dåligt. om determinismen skulle, mot all förmodan, visa sig vara sann då skulle alla tankar jag hade som barn om frihet vara borta. problemet är när jag skall tänka på alla små mellanvägar som finns mellan de totalt fria och det totalt ofria. det liksom hakar upp sig. reultat: jag vet varken in eller ut. 

Av H - 15 januari 2009 09:42

vad ska jag säga. denna tentan är konstig. den får mig att känna mig som en atom hög som inte kan styra mina rörelser. det är en konstig känsla. nu väntar slutspurt. imon skall den korrekturläsas och sedan sändas iväg. jobb i helgen och sedan välbehövd ledighet..

Ovido - Quiz & Flashcards