Alla inlägg den 18 april 2007

Av H - 18 april 2007 16:31

jag zappade igenom kanalerna och fassnade på SVT1 och en debat om pengar. det handlade om konsumtion och vad de saker som pengarna spenderades på. den  ständigt blonda ebba  von sydow satt stabilt i soffan med sin dyra väska brevid sig. en författare och två andra medverkade oxå. dessa fyra diskuterade konnsumtionssamhället och hur identiteten och den personliga konsumtionen hade fått en ny innebörd. ebba som har så mycket klokt att säga sa att genom att lägga pengar på vissa saker och då välja bort andra får vi personligt självförtroende. det hela handlade om hur det kunde försvaras moraliskt att människor lägger stora summor pengar på saker som är dyra. tex: väskor, kök och motorfordon. redan där vänder det sig i magen på mig. visst kan jag helt och fullt skriva under på att genom att välja vissa attribut i sin klädsel eller i sin inredningsstil så sänder de ut singnaler.  men att de valen ligger HELT till grund för identiteten vill jag inte stödja. vilken kaffeservis som jag äger identifierar inte HANNA.


så hur ser jag då personligen på konsumtion och val av prylar. på den frågan vill jag säga: sköt dig själv och skit i andra! omge dig med de sakerna som du själv gillar och ifrågasätt inte vad den tröjan har kostat eller inte. hur andra spenderar sina pengar har inte du med att göra. perspnligen har jag dyr smak och jag vet om de. skillnaden är att jag lägger mer pengar på få saker än lite pengar på en massa småsaker. den stilen passar mig. har genom stora delar av mitt liv blivit kritiserad fär att jag inte har varit en HM-brud. ja, jag äger inga HM plagg men de har jag valt. 


att köpa en dyr handväska är inget som jag har problem med. om jag hade råd med de samma skulle jag oxå göra de. det enda som jag har som kriterie för saker som jag både bär på min kropp och som jag omger mig med är att de skall vara snygga. kosta vad de kosta vill..  

Ovido - Quiz & Flashcards