Alla inlägg under november 2008

Av H - 20 november 2008 12:06

strax är det tenta och jag kan inte fatta att denna delkurs har varit så hastig. känner mig inte riktigt redo för tenta men jag försöker tagga mig mentalt.


sitter nu och läser om religionene koppling till MR och om den är negativ eller positiv. 


jag tror att i ett samhälle som är djupt religiöst kan man se MR som ett hot. alltså uppstår en värdespänning innom samhället. men om konfliketn är mellan två olika stater med olika religon kan man åberop MR för att den är mer neutral än den religiösa övertygelsen. 


ja, det vara bara lite tankar..

Av H - 15 november 2008 12:38

den senaste veckans jobb har lagret fyllts av julsaker. glögg, kalendrar, glitter, hyasinter - ja listan kan bli kilometer lång. samtidigt börjar personalen att se mer och mer sliten ut. snyggingen gick hem för att han var sjuk. och en annnan vill bara byta bort dagar för att hon känner sig sliten. och en tredje skall opereras om två veckor och är efter de sjukskriven i två och en halv vecka tror jag. och det blir ju vi andra som får ta allt detta.. och gissa om jag blir överöst med tider! att jobba är givervis både på gott och ont, kontot jublar men jag börjar att bli riktigt trött. har svårt att fokusera i bland och igår somnade jag så hårt på tåget så att jag blev faktiskt orolig. skall inte jobba alls denna veckan för att det passar inte med mina universitetstider- det skall faktiskt bli skönt..

Av H - 11 november 2008 20:28

ibland är jag en stor balad-nörd. när jag känner mig lite kärlekskrank går jag in på you tube och lyssnar på Sonja Alden´s "För att du finns". sedan när jag har lyssnat på den några gånger hoppas jag att jag får bli och kan bli så kär någon gång. beslutar mig sedan för att den skall spelas på mitt bröllop vid PAX, Dag Hammarskjölds Backåkra. oj, vad jag lever i en giftasdröm.

Av H - 11 november 2008 17:35

jag kan bara inte fatta denna pedagogiska miss. som student vill inte jag ha en piska om att jag skall lämna in något då jag skall på ett litet seminarie. då vill jag bara att det skall pratats och vara inspirerande och flummigt i en salig blandning.


vårens val blir allt svårare. 

Av H - 11 november 2008 11:54

mårten hade lagt ut bilder på fejan idag. plötsligt ser jag bilder från kvällen för nästan ett år sedan under en brakfylla när jag kommer men iden att ta hem en annan fyllekaja till sitt rum genom att åka ner för ett antal trappor i en kundvagn. tack och lov blev det inte så..

Av H - 10 november 2008 18:35

ny vecka och nya utmaningar och förpliktelser. jobbar bara 17 timmar denna vecka så att det skall jag nog kunna uthärda. har jobbat hela helgen och det gick bra. nu när jag börjar komma in i alla arbetsrutiner märker jag att jag mer börjar studera hur gruppen fungerar och analyserar de olika personerna. måste erkänna att maktstrukturerena är mycket komplexa.


igår samlade jag en vuxenpoäng- jag köpte en Damernas Värld. eller det kanske snarare är seniors poäng? 

Av H - 4 november 2008 14:57

rönnen utanför mitt fönster är röd.

höstig. 

som en eld. 

tackar för sommaren genom att vara vacker och ståtlig som bara den kan. 

i höstdiset måsta man stråcka på sig. 

se alla de fina färgerna. 

mysa. 

dricka en varm fantastisk latte. 

en värmande kopp te. 

önska. 

drömma. 


hösten är så fin. 

det är återhämtningen tid. 

en tid att fundera. reflektera.

planera framtiden.

njuta..

Mmm

Av H - 4 november 2008 13:03

ibland är det inte är kompetensen som saknas.

bara självförtroendet om att den finns.

Ovido - Quiz & Flashcards