Alla inlägg den 15 april 2009

Av H - 15 april 2009 11:56

jag ska till Lund idag. sitta i en fönsterlös föreläsningssal. lyssna på saker som är jätteintressanta. bli allmännbildad. hur intressant det än är så spelar det ingen roll. inte det minsta. inte en enda av alla de högskolepoäng jag samlat in kommer att ge mig ett kvalificerat jobb som det ser ut i dagsläget.


idag är det en dag när jag är så jävla bitter över detta faktum. bitter över att min kunskap till viss del är försplid. förspild är visserligen en överdrift. för mig spelar den jättestor roll. jag älskar att lära mig nya saker och jag kan få en kick av de. löjligt men sant. 


länge efter studenten levde drömmen att bli statevetare. den dog dock när jag insåg att jobben var begränsade. beundrar min vän som trotts det vågar och skiter i en dyster arbetsmarknad. själv är jag nog lite feg. vill ha en liten insikt om framtiden och känna att det är lite tryggt. 


idag är sista ansökningsdagen till högskolan. jag tycker det känns skit. vet varken ut eller in. har sökt men vet knappt om jag vill plugga. men samtidigt känns alternativet att sitta på ICA mer ruttet än att plugga poäng som inte ger ett självklart jobb. tänkte kanske slänga in en ansökan till socionom. men sedan läse jag om det och då var det så deppresivt. jag vill ha mer att bita i. ett system som mer ligger fast.


idag känns allt som ett enda moment 22.

Ovido - Quiz & Flashcards