Alla inlägg den 9 september 2007

Av H - 9 september 2007 12:35

att bo på internat medför att bakterer sprids lätt. så just nu har jag ganska ont i halsen och jag anar en kommande förkylning. inte kul, men övergående.


veckan har varit bra. skolan har börjat komma igång på riktigt. tema arbetet förberedas. majoriteten av klassen börjar bli stressade över vart fältarbetet skall skrivas. jag kan ana en delning mellan de som vill till söderhavet och de som vill till afrika. personligen är jag övertygad om att jag skall till en ö, afrika lockar inte. anledningen till detta val är många. för det första är det lättare att komma till afrika på egenhand. att träffa ett stamfolk i söderhavet är svårare utan kontakter. för det andra tycker jag att det är intressant att se vad om hänt där två kulturer har mötts och studera hur/om det fungerar att dela på land och kultur. även på detta område är afrika inte bra för att det är svårt att se denna hybrid av afrikanskt och västerlänskt.  


ida, på den ekologiska odlingen pratar vi inte om kryddor eller örter utan snarare om närande och tärande växter (kålväxter, potatis, bönor, linser mfl.) som skall sättas ner i jorden och inte i kruka. sedan tror jag att det enda som eventuellt skulle kunna hjälpa hade varit typ tvesjärtar men de tror jag inte att du vill ha i lägenheten.  

Ovido - Quiz & Flashcards